Tipus: Història de la jardineria catalana. Monografia

Any: 1984

Registre bibliogràfic:

Guies dels parcs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, [sl]: Àrea Metropolitana de Barcelona, 2008-2009 .— Una funda amb 31 fulletons

Localització

Ressenya:

Conjunt de 31 fullets distribuïts en dos àmbits: el del Llobregat i el del Besos que expliquen la història i la situació actual dels principals parcs dels municipis que conformen la Àrea Metropolitana. Tots ells incorporen un plànol amb les especies botàniques que contenen. Tot i que la majoria son parcs de construcció moderna alguns son de caràcter històric.

Els fulletons son els següents: Parc del Castell (Castelldefels), Parc del Calamot (Gavà), Parc de la Torre-roja (Viladecans), Parc Nou (El Prat), Parc de la Muntanyeta (Sant Boi), Parc del Pi Gros (Sant Vicenç dels Horts), Parc de la Molinada (Pallejà), Parc de la Solana (Sant Andreu de la Barca), Parc de la Mariona (Molins de Rei), Parc de la Torreblanca (St. Just/Sant Feliu/Sant Joan), Parc de la Fontsanta I (Sant Joan Despí), Parc de la Fontsanta II (Esplugues), Parc de Can Vidalet (Esplugues), Parc de la Solidaritat (Esplugues), Parc de Can Mercader (Cornella de Llobregat), Parc de les Planes (L’Hospitalet), Parc de Bellvitge (L’Hospitalet), Jardí Botànic de Barcelona (Barcelona), Jardí Botànic Històric (Barcelona), Parc del Besòs (Sant Adrià), Parc de les Aigües (Montcada i Reixac), Parc del Turonet (Cerdanyola), Parc del Masot (Ripollet), Parc dels Pinetons (Ripollet), Parc de Can Zam (Santa Coloma Gramenet), Parc del Molinet (Santa Coloma), Parc del Litoral (Sant Adrià), Parc de Can Solei (Badalona), Parc de Ca l’Arnús (Badalona), Parc de la Riera Canyadó (Badalona) i Parc del Tramvia (Montgat-Tiana).

 

De tots ells n’hi ha uns set fullets que son jardins històrics i que seran descrits individualment en l’espai corresponent.

 

JCP, 20/03/21