Tipus: Art floral
Lloc: Pla de Palau
Municipi: Barcelona, Barcelonès
Data: 1860

Descripció:
El setembre de 1860, Isabel II va fer una visita d’Estat a Barcelona. Per commemorar la seva vinguda, l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, a proposta del soci Pau Milà i Fontanals, va encarregar la construcció d’una columna d’honor feta amb flors i altres elements vegetals als jardiners Simó i Ribó.
La columna es va ubicar davant del Palau Reial que en aquella època estava al Pla de Palau. A la dreta del gravat es pot observar l’edifici de l’actual Delegació del Govern.

Revista de Agricultura práctica, economía rural, horticultura y jardinería, Barcelona: IACSI, 1860, vol IX, p. 252. (Col·lecció Jordi Cartañà)

 

El Museo Universal, Madrid, 18 de novembre de 1860. (Col·lecció Jordi Cartañà) 

 

 

 

 

 

 

 

 

Estava formada per molts tipus de fruites i llavors com ara avellanes, olives, ametlles, serves verdes i madures, mill, nous, carabasses, melons, taronges, síndries, blat, panotxes de blat de moro, pomes o castanyes. Els escuts estaven fets de flors i per tot hi havia fulles de taronger i de llorer. El plomall superior estava composat per feixos de blat. (DESCRIPCIÓ)

 

Referències: Revista de Agricultura práctica, economia rural, horticultura y jardineria, Barcelona: IACSI, 1860, vol IX, p. 252

JCP, 19/07/2013, 23/02/2016