Tipus: Cinema

Lloc: Estats Units

Autor: Irwin Winkler

Data: 2004

Descripció: Escena cinematogràfica. Actors : Kevin Kline (Cole Porter); Ashley Judd (Linda Porter). El compositor nord-americà Cole Porter, persona de gran sensibilitat i gran amant de les roses, va restar meravellat per la gran bellesa i qualitat de les roses obtingudes per l’horticultor català Pere Dot i li va encomanar una nova varietat de rosa que portaria el nom de  “Linda Porter”, en honor de la seva dona que havia mort el 1954. La rosa va ser creada el 1957 i era de color rosa salmó.

Aquesta rosa era la mateixa que també havia estat batejada anteriorment amb el nom del seu amic i jardiner Miquel Aldrufeu, ànima i professor de l’Escola de Jardineria de Barcelona, i que havia mort l’any 1948.

A la pel·lícula The Lovely, filmada el 2004 i que explica la vida de Cole Porter, es recull aquesta història) malgrat que hi ha una dada que no concorda: Linda Porter va morir abans de la creació de la varietat i per tant l’escena del film on ell li regala la rosa a la seva dona malalta i els comentaris que hi fa serien una llicència poètica del director .

Fonts secundaries:

(Rosa 'Linda Porter' (De-Lovely) – YouTube

JCP, 06/07/2013